top of page

V Hodoníně vyvrcholilo mistrovství ČR ve vícebojích

Je hotovo. Žákovské víceboje pro letošní přelom sezón 2022 a 2023 jsou hotovy. Posledním kolem byl hodonínský žákovský troj boj a naše želízka v ohni nezklamala a brala velmi cenné body do celkového součtu, jak svého osobního, tak i do hodnocení klubů.

Disciplínami hodonínského trojboje byly švihadlo na 1 minutu, pěti skok sounož a veslařský trenažér 500m mladší a 1000m starší žactvo.

Vezměme si k rekapitulaci výkony v Hodoníne od těch nejmladších: Krásné 4.místo vybojoval Kubík Hartl mezi žáky mladšími ročník 2012, kterému se nejvíce dařilo na veslařském trenažéru, kde byl svým výkonem 2:13,8 nejrychlejší a stanovil tak hranici 100%. V mistrovství ČR nebyl Jakub hodnocen. Není totiž ještě registrován ve svazu veslování.

Terezka Hladíková také největší porci procent uzmula při veslování. Dosáhla na něm na 88,41%. Celkovým průměrem 80,78% se umístila na 11.místě, což jí přineslo 2 body. S celkovým součtem 4 bodů se umístila na 17.místě MČR ve vícebojích. V kategorii žáků starších narozených v roce 2010 potvrdili své kvality naše chlapecké medailové naděje. Vítězství si vybojoval Peťa Čada, který byl nejlepším v pětiskoku a na 1000m na veslařském trenažéru. Druhé místo o dvě desetiny procenta za ním patřilo jeho parťákovi z dvojskifu Jáchymovi Vidovi. Oba naši závodníci byli osamoceni na čele o více jak 4%. Gratulujeme ! V hodnocení celého MČR ve vícebojích to dopadlo naprosto stejně. Díky třem vítězstvím v Roudnici, Štětí a Hodoníně zvítězil Petr Čada (39b.). Dvě druhá místa zajistila Jáchymovi druhé místo (22b.). Tyto porce bodů vyšvihly v této kategorii v bodování klubů ČVK Praha na první místo o 17 bodů před druhou Lysou nad Labem.


Další velká očekávání jsme měli u žákyň starších rok narození 2009. I tady se nám dařilo. Laura Hašek, především díky kvalitnímu výkonu na veslařském trenažéru dosáhla na stříbrnou pozici. Simona Vávrová, nejlepší ve skoku přes švihadlo, skončila sedmá. Eliška Jabůrková osmá.

Laura Hašek si tímto výkonem zajistila v celkovém bodování mistrovství ČR ve vícebojích parádní druhé místo (28b.). Eliška Jabůrková v těsném závěsu dvou bodů na místě třetím. Simča není hodnocena, není registrována ve svazu. Alice Cimrová se účastnila pouze druhého kola v Roudnici nad Labem a za těchto 7 bodů jí připadlo 14. místo. Starší žačky v bodování klubů obsadily za ČVK Praha druhé místo.


Mezi staršími žáky 2009 si nejlépe vedl Jáchym Kubánek na osmém místě a se ziskem šesti bodů skončil na MČR ve víceboji na sdíleném 17. místě. Tomáš Prukner byl v Hodoníně patnáctý a do poháru MČR bod nezískal. Fedor Golyshev bodoval v Roudnici a se třemi body je 25. Náš klub se v seriálu mistrovství ČR ve vícebojích umísti na pátém místě. Vítězem je Lysá nad Labem, druzí veslaři z Pardubic, třetí Bohemka.

Výsledky hodonínského trojboje 2023:

hodonin23
.xlsx
Download XLSX • 72KB

Ocenění za výsledky celého mistrovství ČR ve vícebojích proběhne až při vrcholu sezóny 2023 při mistroství ČR mladšího a staršího žactva, v červnu, v Labe Aréně Račice.


Fotografie Jaroslava Fojtíka:


bottom of page