top of page

MČR na trenažéru

Vrchol zimního veslařského snažení je za námi. V Neratovicích se v sobotu uskutečnil domácí šampionát v jízdě na veslařském trenažéru, který jsme zahájili těmi nejlepšími výsledky.

Mezi zdravotně hendikepovanými sportovci totiž vyhrál Václav Trnka, konkrétně mezi těmi se zrakovým hendikepem a to v čase 7:22,5.

Následně si pro své třetí zimní vítězství dojela letošní zimu suverénní dorostenka Terezka Vlčková, která si posunula hranici osobního rekordu na hodnotu 7:31,2.

Ve výčtu medailových úspěchů musíme v posloupnosti sobotního programu přeskočit kategorii dorostenců, kde se nejlépe umístil Kryštof Janáč na pátém místě a pokračovat na kategorii juniorek, kde jsme byli svědky dalšího parádního osobního maxima. Maruška Štefková konečně po dlouhé době předvedla pořádný výkon a po drzém začátku a kvalitním dráhovém tempu doslova ubojovala bronzovou medaili. Její čas 7:13,8 je vylepšení rok starého maxima o 8,3 vteřiny.

Kvalitu dívčího veslování ČVK Praha potvrdila, v kategorii žen do 23 let, stříbrnou medailí Pepča Lázničková časem 7:09,9, což i pro ní znamenalo nejlepší osobní výkon.


Hrdě se pochlubíme i zlatým úspěchem odchovance ČVK Praha mezi muži lehkých vah. Jirka Šimánek, ve službách Dukly Praha, ovládl tuto kategorii časem 6:14,2.


Kompletní výsledky pod tímto odkazem: 1url.cz/5MGBG


bottom of page