top of page

Na opravený plavební kanál se vrátili veslaři pro mistrovské medaile

Plavební kanál soutoku Labe a Vltavy prošel v minulých letech rozsáhlou rekonstrukcí (video ZDE), při které pochopitelně nemohli tuto vodní cestu veslaři užívat k tradičnímu jarnímu mistrovství ČR na dlouhé trati. Letos se konečně první kolo poháru a první mistrovský závod vrátil mezi obce Vraňany - Hořín, pod Mělníkem.

Účast lipových listů nemohla začít lépe. Hned v závodě číslo 1., kterým byl závod dvojek bez kormidelníka dorostenců, zvítězili svěřenci Vaška Zoubka: David Dvorník a Matyáš Jan Holý. Nejlepším naši skifařem dorostencem byl na devátém místě Tonda Střelba. Skifařů se sešlo na startu úctyhodných 62.


Jedinou naši juniorskou skifařku, Aničku Gerhátovou, nalezneme ve výsledkové listině na 43. místem a když trochu přeskočíme v pořadí jednotlivých startů až na skify dorostenek, kde byla Kačka Dohnalová na parádním 4.místě, a poměříme časy těchto dvou kategorií, zjistíme, že čas naší Katky 26:03,0 by, i při započítání třech lepších dorostenek, přinesl mezi juniorkami parádní 9.místo. Ale pojďme dále po pořadu jednotlivých jízd. Dvojku juniorů jsme měli ve startovní listině jednu. Syrovátka s Hanzelem se umístili na pěkném 5.místě. Stejné umístění zaznamenal i skifař Kryštof Janáč v juniorské kategorii. V seniorských kategoriích jsme také dokázali zahájit na dvojce bez kormidelníka mužů medailovým ziskem. Pro bronz si dojela dvojice Humpolec, Helešic, zkušení bývalí reprezentanti tak překvapili nejednoho soupeře. Ve skifu mužů lehkých vah se na třetím místě umístil Martin Vakoč, který se tak stal nejrychlejším mužem do 23 let. Druhým v tomto hodnocení dojel jeho kolega Samuel Ložek, který byl v celkovém hodnocení 6.mužem LV. Na těžkém skifu se nejvýše umístil Hugo Růžička, který obsadil 17.místo.


Na dvojce bez kormidelnice žen jsme díky Lucii Heranové vylovili z hořínského plavebního kanálu třetí zlatou, když se svou parťačkou z resortního centra Radkou Novotníkovou, zvítězily.


V lehkém skifu žen obsadila Diana Hoffmannová krásné, ovšem nepopulární 4.místo.





bottom of page