top of page

O mistrovské medaile na trenažerech na jihu Čech

V sobotu se v jindřichohradecké sportovní hale uskutečnilo XXX. mezinárodní mistrovství ČR v jízdě na veslařském trenažeru pro rok 2023. Na dvaceti strojích se zde, od ranní deváté hodiny až do šesté večerní, prostřídaly všechny kategorie od dorosteneckých až po masters. Vůbec nejvíce bylo závodníků v kategorii dorostenců, kde dokončilo závod 87 chlapců ve věku 15-16 let a tak se jelo v pěti jízdách, ale pojďme popořadě. Program mistrovství odstartovali ve dvou jízdách para veslaři, kde mezi zrakově handicapovanými zvítězil náš Václav Trnka, který vyhrál výkonem 7:15,0. V dorostenkách jsme měli jediné zastoupení a to v Amálce Regeti, která při svém prvním trenažérovém závodě zvládla 2000m v čase 8:36,4 a vylepšila si tak svůj osobní rekord z prosincového tréninku.

V nabité kategorii dorostenců nám startovalo 6 závodníků. Velká očekávání nakonec naplnil Tomáš Kala, který vybojoval bronz, když mu časem 6:33,9 chyběla na stříbro necelá půl vteřina. (30. Valášek, 35. Saudek, 49. Kváča, 51. Linek, 54. Červinka).

Další medailová očekávání pro nás měla kategorie juniorek a i zde došlo k jejich naplnění. Kačka Dohnalová totiž novým osobním rekordem 7:13,7 dosáhla na stříbro. (34. Dolečková, 52. Gerhátová).

Z našich juniorů je nejvýše ve výsledkové listině Lukáš Syrovátka na 15.místě časem 6:31,0. (26. Střelba, 31. Dvorník, 32. Holý, 72. Novák)

V mužích s omezením váhy do 75 kilogramů jsme měli dva závodníky a dělily je ve výkonu pouhé dvě desetiny. 6:47,2 měl Martin Bártek a 6:47,4 Denis Pinc. V celkovém hodnocení to stačilo na 6. a 7. místo. V kategorii do 23 let věku na 4. a 5.místo.

V kategorii Žen v našem dresu startovala Lucka Heranová, která se připravuje v resortním centru Olymp pod vedením Tomáše Kacovského. Čas 7:03,5 stačil Lucce na 7. místo. Anička Štěpánová si vylepšila osobní rekord na hodnotu 7:55,2 a v kategorii do 23 let se umístila na 12.místě.

V závodě mužů se na celkovém 11.místě umístil Kryštof Janáč. Jeho výkon 6:11,4 je jeho novým osobním rekordem a v hodnocení mužů do 23 let skončil na 9.místě. Matěj Čihoský byl 31. a Jirka Oppitz 43. Do závodu kategorie masters se připravil tatínek Lukáše Syrovátky a náš člen Radek Syrovátka. A připravil se opravdu velmi dobře. Časem 6:54,2 totiž získal stříbro v kategorii mM 50-54let.


V rámci MČR se vyhodnocoval i pohár ČR v jízdě na veslařském trenažéru. Para sportovci a masterst bodovali "pouze"ve třech kolech poháru. Pro ostatní kategorie bylo MČR jako IV.kolo poháru. V tomto seriálu se Václav Trnka umístil na 3.místě mezi zrakově handicapovanými, Tomáš Kala v poháru zvítězil mezi dorostenci. Kateřina Dohnalová byla třetí.

Děkujeme našim závodnicím, závodníkům a také trenérům za přípravu, nasazení v závodě a výkony. Medailistům gratulujeme a jsme pyšní ;-)


Fotografie MČR



bottom of page