top of page

Přelom července a srpna ve znamení reprezentace

Pepí Lázničková a "Navy" vyrazili za velikou louži na mistrovství světa do 23 let.

Amerika, Florida a na ní město Sarasota. Ve veslování teď již celkem profláklé závodiště, kde se uskutečnilo 2018 veteránské mistrovství světa a rok před tím dokonce to seniorské, tedy absolutní vrchol sezóny. "Nathan Benderson Park byl moc hezký a hlavně velmi prostorný, ale i jemu by slušela klimatizace" zhodnotil závodní prostředí náš hlavní trenér Jan Navy Navrátil, který v Sarasotě pečoval o posádku párové čtyřky mužů, která dojela na 5.místě. Do ženské verze této disciplíny usedla na post "trojky" naše Pepča Lázničková a děvčata dojela v malém finále druhá, což jim přineslo celkově 8.místo.


 

Pohár mládeže v italském Cortigu se čtveřicí našich reprezentantů.



Maruška Štefková, David a Filip Malákovi a Péťa Patočka nás reprezentovali na náhradní Evropské regatě určené pro posádky, které se ve svých federacích nevešli do nominace na mistrovství světa.

Bohužel nám sem vypadli všichni naši reprezentační adepti, kteří se tak nepodívali na Olympijské závodiště do Tokia, ale nakonec nelitovali, tedy alespoň dva z nich.






Stříbrná a bronzová náplast pro MARUŠKU, která vyjela na skifu juniorek parádní druhé místo v sobotním finále, když nakonec o vteřinu nestačila pouze na Švýcarku a těsně odrazila nápor Italky, která dojela třetí o 0,16. I v nedělním finále Maruška dokázala dosáhnout na medaili, ale tentokrát nestačila na soupeřky dvě, když Švýcarka potvrdila nadvládu a neděle překvapivě sedla Francouzce.





Stříbro má i Dejváááč ‼

...i u Davida Maláka lze hovořit o jakési stříbrné náplasti, po tom co mu i přes obrovskou tréninkovou píli a snahu vůbec nevyšlo jaro a reprezentace ho úvodem sezóny minula velkým obloukem. Tady se konečně dostavila ta odměna, když posádka složená z veslovoda Ullricha (LS Brno) a háčků z Blesku Praha pánů Walische a Kaňu, dojela na druhém místě za Brity, před Italy. Filip Malák s Petrem Patočkou seděli v párové čtyřce, ale ta se bohužel ani jeden den neprobojovala do finále.

bottom of page