top of page

Reprezentace se kontrolovala v Račicích.

Nebylo to poprvé co se v polovině června do Labe Arény sjela reprezentace, aby buď svou pozici potvrdila a nebo se tým rozšířil. Cíle byly různé. Juniorský team se dělil po mistrovství Evropy na posádky, které zamíří do Tokia (nebo Tokyo, chcete-li) a na zbytek který zamíří do Itálie na tzv. Coupe de la Jeunesse, což by se dalo nazvat jako jakási béčková Evropa, která ovšem právě tím, že je MSJ v Tokiu, bude nejspíše velmi dobře obsazena.

O test olympijské dráhy, tedy účast v Tokiu, úvodem testování usilovala Maruška Štefková, která byla zkoušena do párové čtyřky juniorek a Filip Malák, který bojoval o roli náhradníka pro párovou čtyřku chlapců. Oba dva ovšem neúspěšně a tak jejich prázdninová příprava bude zakončena v italském Corgenu, kde pojede Filip Malák Párovou čtyřku juniorů společně s Petrem Patočkou. Maruška vyrazí do Itálie na skifu. Stejným směrem se vydá s nepárovou čtyřkou i David Malák. Více o nominaci na pohár mládeže do Itálie na stránkách ČVS ZDE.


Tým seniorek a seniorů do 23 let bojoval o účast na zářijovém mistrovství Evropy. Svou pozici si zde musela potvrdit párová čtyřka mužů lehkých vah, ve které sedí náš Honza Šmolík. O nepárovou reprezentaci se zde pokusila i dvojice Fojtík, Čihoský, ale už po úvodním klání na dvojkách bez kormidelníka se chlapi objevili pod čarou určující, kdo pokračuje a kdo má hotovo.


Na kontrolním testu se uskutečnil i tzv."rozstřel" o dvojku bez kormidelníka žen, kde musely sestry Žabovi potvrdit svou pozici před děvčaty, které se navrátili ze studií v USA. Jednalo se o naší Lucku Heranovou a brněnskou Radku Novotníkovou, které ovšem usedly společně do dvojky až tady v ČR týden před samotným testem. Absence dostatečného množství společných kilometrů se projevovala již od prvním metrů testu a nakonec měl tento závod pro svěřenkyně Josefa Lukše hladký průběh.



bottom of page