top of page

ČVK Praha opět v Londýně na "The Head of the River Race"


Slavného britského závodu, který v roce 1926 začal pouze jako test dvou osmiveslic po zimní přípravě, se v letošním ročníku zúčastnilo 301 mužských osmiveslic a ta jednička vpravo této cifry, to jsme MY !


Po loňské výzvě v podobě několika předjíždění, kdy byla naše posádka nasazena jako 40. loď na startu, jsme tu letošní startovní pozici, určenou právě loňským výsledkem, kterým bylo parádní 12. místo, měli výrazně lepší. Ocitli jsme se tak ve vybrané společnosti předních britských klubů s olympioniky v sestavách.


V boji o obhajobu nejlepší zahraniční posádky jsme podlehli 5 lodím a umístili se tak jako šestá zahraniční posádka na 28.místě z celkového počtu tří stovek osmiveslic.



Sestava naší osmiveslice byla od háčka Miloš Láznička, Jan Šmolík, Martin Slavík, Jaroslav Fojtík, Matěj Čihoský, dále místopředseda veslařského svazu pro sport Jakub Makovička, Michel Humpolec, na postu veslovoda musel nakonec jet náhradník zapůjčený od klokanů z Bohemians Praha Jaroslav Hellebrand a nemohla chybět naše supr-kormidelnice Monička Perglerová. Michal Nový se musel po trápením s bolavým kolenem, kterého vyřadilo z posádky z postu veslovoda, spokojit s rolí trenéra, což mu ale není cizí, jak moc dobře víme :-P




bottom of page